Tudatos etetés, eredményes horgászat.

Eredményes 48 óra Lőrintén

Eredményes 48 óra Lőrintén

Annak ellenére, hogy a nyugati országrészben lakom, korábban még soha nem horgásztam a Lőrintei víztározón. Fabsitz András barátommal a való életben egy sportegyesületben játszunk és sokszor fantáziáltunk már közös horgászatokról. András régóta tag Lőrintén és sokat horgászott már ott, ezáltal nagy tapasztalattal rendelkezik. Amikor meghatároztunk egy mindkettőnk számára a tározó mélyebb részen táboroztunk le. megfelelő időpontot a helyszín már nem volt kérdéses. Az aktuális időjárást figyelembe véve András javaslatára a tározó mélyebb részen táboroztunk le.

Az előttünk található részen a víz fokozatosan mélyült egészen 5.8 méterig. A meghorgászott 100 méteres távolságon vastag iszapréteg volt. Ennek tudatában a markánsabb GLM-Plum-Liver bojlira esett a választásunk, ami a korábbi tapasztalatok alapján nagyon jól működik a hasonló karakterekkel rendelkező vizeken és vastag iszaprétegen. Mivel csak 48 óra állt rendelkezésünkre, ezért első behúzásra 1-1 kg 24mm bojli került bele a Delta etetőhajókba. A hajszálelőkékre könnyített csalik kerültek minden esetben. Amennyiben etetőhajót használok behúzásnál, akkor mindig használok valamilyen PVA terméket, mivel ez meggátolja, hogy az ólom mélyre húzza az előkét az iszapba.

Kép1

Az első pár óra csendesen telt, majd délben erős húzós kapással jelentkezett az első hal. Pár nagyobb kitörés után hamar sikerült megmeríteni a hatalmas tövest. Már a szákban látszódott, hogy a hatalmas test súlya több mint 20 kg lesz. (Glm-Plum-Liver 23.2 kg)

23.20 Glm

23.20 Glm2

Soha rosszabb kezdést! Az idei évben sajnos eddig a horgászataim nem úgy sikerültek, ahogy azt előzetes terveztem, viszont a horgászatban ez is benne van. A nehézségek és a sikertelenség hatására még motiváltabb lettem és nagyon örültem ennek a pontynak.

A kora délutáni óráktól megérkeztek a halak nagy mennyiségben az etetéseinkre. A kapások egymást követték, folyamatosan fogtuk a 10 kg feletti halakat, melyek közül több meghaladta a 15 kg-ot is.

Szöcske1 17.10 Glm Szöcske2 Szöcske3

Szöcske4

Miután egymást követték a hasonló súlyú halak elkezdtünk gondolkodni és próbálkozni, hogy tudnánk pár termetesebb példányt eszén túljárni. A bojli adott volt, a horogtól való távolságot nem akartam növelni. Ezért egy nagyon kiegyensúlyozott, szinte már lebegő horogcsalit raktam a hajszálelőkére. Egy 30mm-es Glm-Plum-Liver bojli közepét kifaragtam, majd beletettem egy 18 mm-es natúr pop-upot és rátettem fél balanced bojlit. Az etetőhajóba 15 szem bojli került a horog mellé behúzásonként

Kép2

A nagyobb csali vízbe  kerülése utáni első kapásnál rögtön éreztem, hogy egy nagyobb súlyú példány akadt a horogra. 20 perces élvezetes fárasztást követően láttam meg a nagy hasú tövest. (Glm-Plum-Liver 22.5 kg)

22.50 Glm

Összességében egy nagyon mozgalmas és fárasztó túrát zártunk és nagyszerű halakat fogtunk. Glm-Plum-Liver bojli ismét bizonyított. A 48 óra alatt több mint 50 db pontyot merítettünk ~12 kg átlagsúllyal és az összsúly meghaladta a 600kg-ot. 5 db ponty haladta meg a 15 kg-os súlyt és 2 db pontyot pedig 20 kg felett mérlegeltünk.

 

0

Az Ön kosara