Tudatos etetés, eredményes horgászat.

Egy jeges hajnalon Decemberben!

nkább nem mondok semmit…..🙏💪🙏 ..de mégis!

🤭 2020.december 26-ot írunk…már 2 hete figyelem az időjárást, hogy megfelelő alkalmat találjak az utolsó idei löketre! Erre a hétvégére esett ugyanis, az a pár nap, amikor is minden jónak ígérkezett, ahhoz, hogy találkozhassak álmaim halával 🤭🤫..a szél, a légnyomás és a hidegfront is passzolt. Párommal és kiskutyámmal a szokásos felállásban neki vágtunk hát a 2 x 1 napos kis mini túránknak ebben a farkasordító hidegben, amit itt is szeretnék nekik megköszönni, hogy az embert próbáló időben is mindvégig jelen voltak mellettem és kivették a részüket az akcióból!😍😘 A hajnali indulást követően, amikor megérkeztünk, a lehető legjobb látvány fogadott minket…a tó üres volt, de a jég csak pár foltot hagyott nekünk 😒😅, hogy szerencsések legyünk! Nem is tudom, hogy miért lepődők meg….😅🙃🤭 3 bottal neki is kezdtem a rövid nappali pecának! A szerelés utolsó pár méterre a jól megszokott Ashima Excalibur 25 lb-ás fonottal és a rá való 4-es méretű Heavy Carp horoggal volt ellátva.💪 A csaliról ismét a Proficsali gondoskodott, ezúttal a Hot Spice Oyster, a Squid Liver és a minden túrán jelen lévő Secret Gold Capital került a hajszálra 😋🐟..mindegyik 1 szem 24 es formában. A behúzás után alig pár órára volt csak szükségünk…🤪🥳 lassú komótos kapás törte meg a fagyos szombat reggelt…rontottam is ki a meleg sátorból és kézbe vettem az irányítást! Rövid, kis harcot követően, ki is jött a partig, ahol nem is tűnt olyan nagynak..egészen addig  amig szembe nem fordult velem, és a kristály tiszta fagyos őrségi birodalomban meg nem pillantottam az óriási hátát! Tudtam, hogy jó hal lesz…😇🙏 ..de amikor kiemeltem a vízből, és a páromat egyszerre kérnem kellett segítségért, hogy a meredek part oldalon fel tudjak jönni, akkor tudatosult bennem, hogy “atya úr isten”…hát mit fogtam! Igazi tekintélyt parancsoló jószág volt! 🐟🐟🐟BIGFISH ALARM🐟🐟🐟 Gyorsan beállítottam a mérleget -1,60-ra a mérlegelő súlyára, és sietve rá is akasztottuk a termetes példányt!….el sem akartam hinni…kerek 30 kilónál állt meg a mérleg nyelve!

20201227_081825

received_222973022657445_2 received_963692450705702_2 received_1086883108383844 Screenshot_20201227-205844_Photos Screenshot_20201227-210212_Photos

 

Ez a hal jelenti az új egyéni rekordomat és az életem legnagyobb kifogott pontyát. Számomra kiemelkedő, hogy egy szép nagy töves az áldozat…rég óta vártam már rá🙏🙏🙏!Örömemet ekkor belekiáltottam a fagyos nappalba, de talán még a jeget is feltörtem volna, olyan mámor fogott el!🤪🥳😝..egyszerűen fel sem fogtam!..talán még most se! Pláne, hogy egy óra múlva a Secretre még egy 23 kiló feletti is bejelentkezett😅😅🤣🙏 és mind ez az év utolsó napjain, – 5 fokban!

20201227_090945

 

 

Ekkor még visszahúztam a botokat, de titkon már sejtettem, hogy nem lesz ez már hosszú életű..a tó csak fagyott beljebb és beljebb! Éjszakára ki is kerültek a botok, és a meleg autóban😅😆😅, hajtottuk nyugovóra a fejünket! A reggeli ébredést követően, miközben készitettem a cajgot, rápillantottam lámpával a vízre….hát nem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek..😅 csontá volt fagyva szinte az egész tó!🥶😀 Nem láttam értelmét, hogy költözzünk egy egy nem befagyott részig, így hát arra az elhatározásra jutottam, hogy lassan összepakoljuk a maradék cuccot és megelégedünk ezzel az eredménnyel..😀😅 nem mind ha eddig nem lettem volna az, az idei 15 db 20+ szal és az egy darab 30assal..felekrült az “i” – re az a bizonyos pont!😇🙏. Azt hiszem, hogy ez egy méltó zárása volt ennek a parádés évnek, és kellő nyugodtsággal várhatom az olvadást……😊 Köszönöm szépen ha elolvastad!!! 😊👏🤜 Aki viszont parton van, annak görbüljön!!!

0

Your Cart