Tudatos etetés, eredményes horgászat.

7 nap 7 éjszaka

7 nap 7 éjszaka

7 nap 7 éjszaka – így terveztem a hosszú horgásztúrámat. Két kedvencem társaságában a DeltaCarp etetőhajóval és a DeltaCarp bojlicsalád két fantasztikus csalijával, a Natural Big Fish-vel és a GLM-vel érkeztem meg a horgásztóra! Az időjárás ideális volt, a levegő hőmérséklete visszahűlt 38 fokról kb. 25-28-ra. 24 és 30 mm-es DeltaCarp Natural Big Fish és DeltaCarp GLM golyókkal csaliztam. Bízva abban, hogy jó étvágyuk lesz a nagy öreg bajszos barátaimnak. A számításom bejött, mivel még aznap fogtam egy 14,7 kg-os és egy 15,1 kg-os pontyot. A jutalom falat pedig egy 24,9 kg-os tükrös ponty volt, éjjel 23 óra tájban éhezett meg a GLM-re. Mivel egész éjszaka húzta a botomat, így a nap első sugarait a horgász ágyamból nézhettem. Igazából, az álmomból egy füstölős kapással ébresztett egy 20,8 kg-os bajszos, aki a GLM-re éhezett meg. A balos botom viszont a szénhidrátos proficsalival gyanúsan csendben volt mindvégig. A további nappalom és a teliholdas éjszakám is kapástalanul telt el. Viszont ennek is van előnye, egy jót aludtam. 24-e a fenti eredményekkel be is zárult!

7 nap 7 éjszaka

7 nap 7 éjszaka

25-én fogtam még a DeltaCarp GLM proficsalival egy 16,4 kg tükröst. Innentől kezdve, pokoli hőség következett, 38 fok. 3 napom volt még hátra a túrából, és reménykedtem, hogy egy pár öreget még be tudok cserkészni. El kell, hogy szomorítsak minden kedves horgásztársamat, nem így történt. Már kezdtem elfogadni, hogy nem esznek a halak. De tudtam, hogy lassan el kell jönnie az időnek, amikor megjön az étvágyuk. De sajnos engem már várt a munkám. Meghánytam-vetettem magamban a dolgot, és úgy döntöttem, felhívom fiaimat, segítsenek ki a munkában és vegyék át az irányítást! Egy utolsó esélyt, úgy gondoltam megérdemlek én is és a halak is.

Felhívtam a csapat kapitányát, Halász Ferencet. Közöltem vele, hogy maradok még egy napot. A végszerelékemmel és a csali felkínálásával kapcsolatban taktikai tanácsokkal látott el. A hőmérő higanyszála 38 fokot mutatott addigra. 29-én 13 óra 30 perckor megtörte a csendet a kapásjelzőm hangja. Rövid időn belül egy gyönyörű 18,7 kg-os tükröst szákolhattam. Tudtam és éreztem, hogy ennél többre vagyok képes és a proficsalim is. Kis idő elteltével be is bizonyosodott. Egy iszonyúan erős és húzós kapásra lettem figyelmes, még az éppen fogyasztott szendvicsem is kiesett a kezemből. Megemeltem a botom és tudtam, hogy eljött az Én időm. A hal kb. 160 m-re volt tőlem. Elkezdődött a csata! 38 fok melegben Én a parton, Ő a vízben! A 40 perces harc után feladta a küzdelmet a méltó ellenfelem. A mérleg nyelve kitárazás után, 29 kg-ot mutatott. Gyors fotózás majd visszakapta szabadságát! Büszkén és méltóságteljesen úszott el a Nagy Öreg!

7 nap 7 éjszaka

Köszönet neked Nagy hal! Köszönet a csapat kapitányának, Halász Ferencnek és a fiaimnak!

Itt szeretnék megkérni, minden tisztelt horgásztársat, hogy bánjon úgy a halakkal, ahogyan megérdemlik. Tisztelettel, szeretettel, kíméletesen!

Kívánom, hogy legyen minden horgász részese e fantasztikus élménynek!

Baranyi Béla   

DELTACARP TEAM